BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

miercuri, 13 octombrie 2010

BIO


 Natura ne oferă, trebuie doar să ştim să preţuim!


Mulţi ne-am întâlnit cu acest cuvânt numit BIO , dar oare câţi dintre noi cunoaştem adevăratul sens al său? Am discutat cu mai multe persoane  şi am realizat că se face confuzie între un produs bio adevărat şi legumele si fructele ce le găsim în supermarket.
Un produs BIO înseamnă  fie că sunt alimente bio, produse cosmetice bio, de îngrijire bio, de curățenie bio sau suplimente nutritive sunt compuse strict din plante , din ingrediente organice, fără a fi modificate genetic sau fără să li se fi adăugat alte produse chimice.
Programele şi organizaţiile mondiale definesc termenul BIO/organic/ ecologic în felul următor:
“ Produsele bio/organice sunt produse prin agricultura bio/organică/ecologică de fermieri, care
folosesc resurse naturale şi conservanţi obţinuţi din natură pentru a furniza calitatea produselor
pentru generaţiile ce vor urma. “

Înainte de a fi denumit şi etichetat ca fiind organic, un produs trebuie să fie certificat de
organizaţiile europene de certificare, acreditate în lume pentru a garanta standardele.


Între produsele naturale și produsele bio-organice, diferența o reprezintă tocmai acesti pași menționați în producție. Produsele denumite generic- naturale sunt bazate pe plante. Ele nu au fost cultivate pe terenuri organice și nici nu au fost supuse procedeelor naturale, fără substanțe chimice pentru obținerea substanței finale.La noi în țară magazinle alimentare bio sunt în venire, căutate tot mai des. Industria agricolă bio se supune unei legislații speciale pentru certificare. Motivul este conștientizarea efectelor nocive pe care îl au îngrășămintele chimice și insecticidele asupra organismului uman dealungul aniilor.
Postul e prea scurt pentru câte se pot vorbi despre un produs bio, totul este ca aceste informaţii sa ajungă la persoanele care chiar sunt interesate de propria lor sănătate , persoanele care considera ca e mai bine sa previi decât să tratezi.
Poze cu câteva produse încercate de mine ,pe care le recomand cu mare drag.


Noile produse Bourjois sunt organice, cu ingrediente exclusiv din plante, având proprietatea de a apăra tenul de efectele poluării prin complexul sau, care reda prospeţime, revigorare şi detoxifierea tenului.
Produsul se prezintă într-o formulă anti-poluare îmbogăţită cu oxigen şi extracte de clorofilă, anti-radicali liberi si pigmenţi minerali anti-imperfecţiuni, o formulă usoară cu grad ridicat de acoperire care se asociază tenului într-o senzaţie usoară, proaspătă. Poate fi găsit într-o gamă de tonalităti care sunt uşor de asociat culorii naturale a tenului.


Küss, Ary

(Frumusetea este armonia contrariilor)


Un comentariu:

  1. daca am sti sa pretuim natura dupa cum ne ofera ea produse pretioase lumea probabil ar fi altfel...

    RăspundețiȘtergere